Epres-vanília pudingos pohárkrém recept
Beküldő: Gizi Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
Egyszerű, és finom pohárkrém....
A recept hozzávalói ( személyre)
Epres rész hozzávalói:
- 50 dkg eper
- 10 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 0.5 db citrom leve
- 4 db szegfűszeg
- 0.5 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 dl víz
- 2 teáskanál étkezési keményítő + 0,5 dl víz
Vaníliás pudingkrém hozzávalói:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dl tej
- 2 dl Hulala (v. habtejszín)
Elkészítés
Az epret folyó víz alatt mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.
Egy serpenyőbe tegyük bele a feldarabolt epret, adjuk hozzá a vizet, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget, az őrölt fahéjat, a citrom reszelt héját és a citromlevet, majd főzzük pár percig, arra figyelve, hogy az eper nehogy szétfőljön.
A keményítőt keverjük simára a vízzel, majd öntsük az eperhez, és óvatosan kevergetve addig főzzük míg besűrűsödik. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre.
A vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés tejjel.
A maradék tejhez adjuk hozzá a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd kezdjük el melegíteni.
Közben adjuk hozzá a simára kevert pudingos tejet is, majd állandó keverés mellett, addig főzzük míg besűrűsödik, majd hűtsük ki. (Én kevergetve hűtöttem ki, hogy szép sima krémet kapjak.)
Amikor a puding kihűlt, apránként keverjük hozzá az előzőleg keményre felvert tejszínhabot.
Az elkészült vaníliás pudingot az eperzselével váltakozva kanalazzuk bele a poharakba, majd tegyük be a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen, és az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, hagyjuk kicsit felmelegedni, hogy ne legyen túl hideg, majd úgy kínáljuk.