Epres-vanília pudingos pohárkrém

Epres-vanília pudingos pohárkrém

Egyszerű, és finom pohárkrém....

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Epres rész hozzávalói:

  • 50 dkg eper
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 0.5 db citrom leve
  • 4 db szegfűszeg
  • 0.5 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 dl víz
  • 2 teáskanál étkezési keményítő + 0,5 dl víz

Vaníliás pudingkrém hozzávalói:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl tej
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az epret folyó víz alatt mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.

Egy serpenyőbe tegyük bele a feldarabolt epret, adjuk hozzá a vizet, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget, az őrölt fahéjat, a citrom reszelt héját és a citromlevet, majd főzzük pár percig, arra figyelve, hogy az eper nehogy szétfőljön.

A keményítőt keverjük simára a vízzel, majd öntsük az eperhez, és óvatosan kevergetve addig főzzük míg besűrűsödik. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre.

A vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés tejjel.

A maradék tejhez adjuk hozzá a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd kezdjük el melegíteni.

Közben adjuk hozzá a simára kevert pudingos tejet is, majd állandó keverés mellett, addig főzzük míg besűrűsödik, majd hűtsük ki. (Én kevergetve hűtöttem ki, hogy szép sima krémet kapjak.)

Amikor a puding kihűlt, apránként keverjük hozzá az előzőleg keményre felvert tejszínhabot.

Az elkészült vaníliás pudingot az eperzselével váltakozva kanalazzuk bele a poharakba, majd tegyük be a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen, és az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, hagyjuk kicsit felmelegedni, hogy ne legyen túl hideg, majd úgy kínáljuk.