Epres-vaníliakrémes alagút recept

Epres-vaníliakrémes alagút
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
281

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ennek a süteménynek az elkészítéséhez még a sütőt sem kell bekapcsolni....

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Kekszes rész hozzávalói egy 32x10x5 cm-es őzgerincformához:

  • 25 dkg darált keksz (háztartási keksz)
  • 15 dkg vaj (v. Rama margarin)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál holland kakaó
  • 3 evőkanál rum
  • 0.5 dl lefőzött fekete kávé
  • 20 db keksz a krém tetejére

Vanília pudingos mascarponekrém hozzávalói:

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 3 dl tej
  • 1 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
  • 30 dkg eper

Elkészítés

A darált kekszhez adjuk hozzá a felkockázott vaja (v. margarint) majd kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a kakaót.

Ezután kanalazzuk hozzá a rumot, adjunk hozzá egy pici lefőzött, hideg fekete kávét, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, hogy ne legyen se túl lágy, sem pedig túl kemény a massza. (a kávét apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a massza)

Az őzgerinc formát béleljük ki folpack fóliával úgy, hogy bőven túllógjon a formán, majd kézzel lapogassuk bele a kekszes masszát.

Ezután tegyük be a hűtőbe ameddig elkészítjük a krémet.

A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá)

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, és állandó keverés mellett főzzük sűrűre.

Ezután vegyük le a tűzről, kevergetve hűtsük ki, majd adjuk hozzá a mascarponéhoz, és keverjük simára.

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik és langyosra hűl.

Ezután adjuk hozzá a mascarponekrémhez, majd szintén keverjük simára.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd egy keverőkanállal, apránként keverjük hozzá a mascarponekrémhez.

Az epret készítsük elő. Mossuk meg, vágjuk le a két végét, és papírtörlővel törüljük szárazra.

Vegyük ki a hűtőből az őzgerincformát, majd a kekszes alapra kanalazzunk pár kanál vaníliakrémet.

Ezután helyezzük a közepére egy csíkban az epret, egy kicsit nyomjuk bele a krémbe, majd egyenletesen kanalazzuk rá a maradék krémet. (lehetséges hogy nem kell az összes krém, azt nyalakodjuk majd el :) )

Ezután rakjuk ki a krém tetejét keksszel, majd hajtsuk rá a túllógó folpack fóliát, és tegyük vissza a hűtőbe pár órára, hogy a krém teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből az epres-vaníliakrémes alagutat, fordítsuk rá egy tálcára, húzzuk le róla a fóliát, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.


Epres-vaníliakrémes alagút recepthez kapcsolódó receptek

Epres-vaníliakrémes alagút

Epres-vaníliakrémes alagút

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez még a sütőt sem kell bekapcsolni....

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés