Epres-vaníliás batyu recept

Epres-vaníliás batyu
0.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Alexandrusz

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1051

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ismét bebizonyosodott hogy az előfagyasztott leveles a tészta NAGYON a barátunk.

4 személyre

  • 1 csomag fagyasztott leveles tészta
  • 1 csomag vaníliapuding
  • 4 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 20 dkg eper (vagy más gyümölccsel is helyettesíthető)

Elkészítés

Engedjük ki a leveles tésztát. Amíg a tészta enged, készítsük el a pudingot. A tejet az 5 ek. cukorral kezdjük el melegíteni, és mikor még nem forr, de már elég meleg, öntsük hozzá a pudingport. Keverjük el, és készítsük el a pudingot. Utána tegyük hideg helyre, mert nekünk hideg puding kell.

Ha kiengedett a tészta, akkor lisztezett deszkán, amennyire csak tudjuk nyújtsuk ki.(ettől függ hány darab lesz belőle) A porcukor felét, 1 ek. vízzel keverjük el, és ezt kenjük rá a kinyújtott tésztára, így édes lesz. Ezután próbáljuk meg négyzetekre vágni a tésztát. (Középre egy felező vonal, majd keresztbe 3-4 vonal)

Ha kihűlt a puding, adagoljuk a kis négyzetekre. ne túl sokat, de azért legyen rajta. A megmosott, porcukrozott és kettévágott epret rárakjuk. (négyzetenként max. 5 szem) A tészta ellentétes sarkait megfogva batyut készítünk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a batyukat, ujjnyi távolságra. A tojást felverjük, és megkenjük a batyuk tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben, 15-20 percig sütjük.

Mikor kész, ne szedjük le azonnal a sütőpapírról, mert akkor ráragad az aljára. Tudom hogy nehéz, de hagyjuk kicsit kihűlni, így könnyebb felszedni. :)


Epres-vaníliás batyu recepthez kapcsolódó receptek

Epres-vaníliás batyu

Epres-vaníliás batyu

Ismét bebizonyosodott hogy az előfagyasztott leveles a tészta NAGYON a barátunk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés