Epres Charlotte recept

Epres Charlotte
4.5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Nirnaeth

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3275

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A piskótához:

  • 10 dkg margarin
  • 8 db tojásfehérje
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • eper lekvár

A krémhez:

  • 250 gr túró
  • 250 ml tejszín
  • 200 gr eper
  • 60 gr porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • Dr. Oetker zselatinfix
  • pár szem eper

Elkészítés

Piskóta: A 8 tojásfehérjét felverjük, majd hozzákeverjük a lisztet, a cukrot és a felolvasztott, de nem meleg margarint. Zsírpapírral kibélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük. Még melegen lehúzzuk róla a papírt, megkenjük lekvárral és feltekerjük 1-2 cm vastagságúra. Végül vékony szeletekre vágjuk és kibélelünk velük egy félgömb alakú tálat.

Krém: A tejszínt felverjük, majd félretesszük. A túrót és a vaníliás cukrot összekeverjük robotgéppel, majd szép lassan hozzáadagoljuk a zselatinfixet. Csak ezután keverjük bele a porcukrot. Miután jól elkevertük, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. Végül pár szem epret szeletelünk és beletesszük a krémbe.

Összeállítás: A piskótával kibélelt tálba beletöltjük a krémet és a maradék piskótatekerccsel lefedjük (ha nem maradt, akkor nyugodtan használhatunk babapiskótát is). Pár órát állni hagyjuk, majd felfordítjuk és kiszedjük a tálból. (nem kell félni, ki fog jönni magától, nem ragad bele!) Pár szem eperrel díszítjük.


Epres Charlotte recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Epres Charlotte recepthez

Nirnaeth - 2011. február 14.
Most nézem hogy valami nagyon összekeveredett.Bocsi! 250 g túró!Igen,nagyon finom! :)
cecil - 2011. február 13.
Mennyi túró kell hozzá??? Finom lehet.