Epres Charlotte recept
Beküldő: Nirnaeth Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
A recept hozzávalói ( személyre)
A piskótához:
- 10 dkg margarin
- 8 db tojásfehérje
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- eper lekvár
A krémhez:
- 250 gr túró
- 250 ml tejszín
- 200 gr eper
- 60 gr porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- Dr. Oetker zselatinfix
- pár szem eper
Elkészítés
Piskóta: A 8 tojásfehérjét felverjük, majd hozzákeverjük a lisztet, a cukrot és a felolvasztott, de nem meleg margarint. Zsírpapírral kibélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük. Még melegen lehúzzuk róla a papírt, megkenjük lekvárral és feltekerjük 1-2 cm vastagságúra. Végül vékony szeletekre vágjuk és kibélelünk velük egy félgömb alakú tálat.
Krém: A tejszínt felverjük, majd félretesszük. A túrót és a vaníliás cukrot összekeverjük robotgéppel, majd szép lassan hozzáadagoljuk a zselatinfixet. Csak ezután keverjük bele a porcukrot. Miután jól elkevertük, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. Végül pár szem epret szeletelünk és beletesszük a krémbe.
Összeállítás: A piskótával kibélelt tálba beletöltjük a krémet és a maradék piskótatekerccsel lefedjük (ha nem maradt, akkor nyugodtan használhatunk babapiskótát is). Pár órát állni hagyjuk, majd felfordítjuk és kiszedjük a tálból. (nem kell félni, ki fog jönni magától, nem ragad bele!) Pár szem eperrel díszítjük.