Epres charlotte házilag recept

Epres charlotte házilag
3.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
elvis

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2284

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Habos epres, friss és látványos: ez az epres charlotte.

8 személyre

  • 2 db tojás sárgája
  • 100 g cukor
  • 6 lap zselatin
  • 400 ml tej
  • ízlés szerint vanília
  • 250 g feldarabolt eper
  • 200 ml habtejszín
  • 2 db tojás fehérje
  • 20 db babapiskóta

Elkészítés

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. A tejet felforraljuk a vaníliával. A zselatinlapokat beáztatjuk, majd kinyomkodjuk és a forró tejben feloldjuk. A tejes keveréket szűrőn lassan belekeverjük a tojásos krémbe.

Hűtőben néha kevergetve megvárjuk, míg dermedni kezd a krém, ekkor óvatosan beleforgatjuk az epret, a habbá vert tejszínt és a habbá vert tojásfehérjét.

Egy egyenes falú edényt kibélelünk átlátszó fóliával, körbe kirakjuk babapiskótával. Beleöntjök a krémet. Ha felül kilógna a babapiskóta, óvatosan levágjuk, hogy pont addig érjen, amíg a krém. A tetejét is kirakjuk piskótával, betakargatjuk a kilógó fóliával, ha kell kis nehezéket teszünk rá, hogy ne ússzanak fel a piskóták. Egy éjszakára hütöbe tesszük.

Másnap kiborítjuk, lehúzzuk a fóliát, és feldíszítve tálalhatjuk.


Epres charlotte házilag recepthez kapcsolódó receptek

Epres charlotte házilag

Epres charlotte házilag

Habos epres, friss és látványos: ez az epres charlotte.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés