Epres charlotte házilag recept
Beküldő: elvis Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Habos epres, friss és látványos: ez az epres charlotte.
- 2 db tojás sárgája
- 100 g cukor
- 6 lap zselatin
- 400 ml tej
- ízlés szerint vanília
- 250 g feldarabolt eper
- 200 ml habtejszín
- 2 db tojás fehérje
- 20 db babapiskóta
Elkészítés
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. A tejet felforraljuk a vaníliával. A zselatinlapokat beáztatjuk, majd kinyomkodjuk és a forró tejben feloldjuk. A tejes keveréket szűrőn lassan belekeverjük a tojásos krémbe.
Hűtőben néha kevergetve megvárjuk, míg dermedni kezd a krém, ekkor óvatosan beleforgatjuk az epret, a habbá vert tejszínt és a habbá vert tojásfehérjét.
Egy egyenes falú edényt kibélelünk átlátszó fóliával, körbe kirakjuk babapiskótával. Beleöntjök a krémet. Ha felül kilógna a babapiskóta, óvatosan levágjuk, hogy pont addig érjen, amíg a krém. A tetejét is kirakjuk piskótával, betakargatjuk a kilógó fóliával, ha kell kis nehezéket teszünk rá, hogy ne ússzanak fel a piskóták. Egy éjszakára hütöbe tesszük.
Másnap kiborítjuk, lehúzzuk a fóliát, és feldíszítve tálalhatjuk.