Epres eckler fánkok recept

Epres eckler fánkok
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
4193

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Imádjuk a forrázott tésztából készített édességeket. Íme az egyik a sokból.

5 személyre

  • 2.5 dl tej
  • 8 dkg vaj
  • 14 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 1 csipet só
  • 0.5 csomag Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor

A krémhez:

  • 1 csomag Dr. Oetker epres pudingpor
  • 0.3 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • a díszítéshez porcukor

Elkészítés

A tejet a vajjal és a sóval feltesszük melegedni, mikor a vaj már elolvadt hozzászórjuk a lisztet és akkor jó, ha elválik az edény falától.

A tésztát félretesszük hűlni.

Ha langyos egyesével hozzákeverjük a tojásokat (gépi habverővel jó alaposan dolgozzuk el) Töltsük a tésztát habzsákba és egy zsírpapírral bélelt tepsibe nyomjunk hosszúkás formát (5 cm távolságra, sülésnél duplájára dagad). Tegyük a 200 fokos előmelegített sütőbe és 15 perc után vegyük le a hőfokot 150 fokra és süssük további 10-15 percig.

A pudinghoz a fele tejet feltesszük egy edényben melegedni, a másik felével kikeverjük a pudingport és a cukrot majd a meleg tejhez öntjük, puding sűrűségűre főzzük, hagyjuk hűlni, néha átkeverjük. A tejszínhabot felverjük és a kihűlt pudingba keverjük, és turmixolt 1-2 szem eperrel. Megtöltjük a habzsákot, és a tésztára nyomunk belőle. Rátesszük a tetejét, amit előtte levágtunk, és porcukorral megszórjuk.

Kb. 20 db fánk lesz ebből a mennyiségből. Hűtőben tároljuk.


Epres eckler fánkok recepthez kapcsolódó receptek

Epres eckler fánkok

Epres eckler fánkok

Imádjuk a forrázott tésztából készített édességeket. Íme az egyik a sokból.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés