Epres habos sütemény recept

Epres habos sütemény
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
3067

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Jaj, de jó - az epres habos!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 liter tej
  • 1 rúd vanília
  • 20 dkg vaníliás pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 2 db lapzselatin
  • 6 dl tejszín
  • 50 dkg leveles tészta (fagyasztott)
  • 15 dkg eper

Elkészítés

A tejet a vaníliával, a pudingporral és a cukorral összeforraljuk.

A zselatinlapokat hideg vízben feloldjuk, a pudinggal simára keverjük, majd hagyjuk kihűlni, azután belekeverünk 2 dl tejszínt.

A kiengedett tésztát vékonyra nyújtjuk, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt aranybarnára sütjük.

A kihűlt tésztát 5x8 cm-es lapokra vágjuk, a lapok felére pudingkrémet kanalazunk, majd beborítjuk a maradék tésztalappal.

A maradék tejszínt habbá verjük, habzsákból a sütik tetejére nyomjuk, és friss eperrel díszítjük.


Epres habos sütemény recepthez kapcsolódó receptek

Epres habos sütemény

Epres habos sütemény

Jaj, de jó - az epres habos!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés