Epres habos sütemény

Epres habos sütemény

Jaj, de jó - az epres habos!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 liter tej
  • 1 rúd vanília
  • 20 dkg vaníliás pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 2 db lapzselatin
  • 6 dl tejszín
  • 50 dkg leveles tészta (fagyasztott)
  • 15 dkg eper
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tejet a vaníliával, a pudingporral és a cukorral összeforraljuk.

A zselatinlapokat hideg vízben feloldjuk, a pudinggal simára keverjük, majd hagyjuk kihűlni, azután belekeverünk 2 dl tejszínt.

A kiengedett tésztát vékonyra nyújtjuk, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt aranybarnára sütjük.

A kihűlt tésztát 5x8 cm-es lapokra vágjuk, a lapok felére pudingkrémet kanalazunk, majd beborítjuk a maradék tésztalappal.

A maradék tejszínt habbá verjük, habzsákból a sütik tetejére nyomjuk, és friss eperrel díszítjük.