Epres jégkrémszelet recept

Epres jégkrémszelet
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1590

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ennek a desszertnek az összeállítás nem tart fél óránál tovább, majd irány a fagyasztó, és már csak türelemmel kell kivárnunk, hogy megdermedjen, és fogyasztható legyen.

4 személyre

  • Kekszes alap hozzávalói:
  • 18 dkg Győri Édes keksz
  • 15 dkg Győri Édes kakaós keksz
  • 15 dkg Rama margarin

Epres-krémsajtos jégkrém hozzávalói:

  • 40 dkg eper
  • 2 dl zsíros habtejszín (v. Hulala)
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 40 dkg vaníliás jégkrém (Carte d'or)

Elkészítés

A kétféle kekszet tegyük bele egy tálba, majd kézzel morzsoljuk össze úgy, hogy jó morzsalékos legyen. (ízlés szerint aprítógéppel is felapríthatjuk)

A margarint olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a morzsalékos kekszhez, és keverjük alaposan össze.

Egy 20 x 30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral (v. folpack fóliával) úgy, hogy túllógjon a széleken, majd öntsük bele, és lapogassuk el egyenletesen a margarinnal összekevert kekszet. Ezután tegyük be a hűtőbe, addig még az epres krémet elkészítjük.

Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután egy szitán szűrjük át, hogy a magok ne kerüljenek bele, és szép selymes legyen.

A tejszínt és a fehér csokoládét gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett olvasszuk össze, majd vegyük le a gőzfürdőről, és tegyük félre, hogy kihűljön.

A jégkrémet vegyük ki a fagyasztóból, és hagyjuk kicsit meglágyulni. (annyi idő elegendő lesz, ameddig a többi hozzávalót robotgéppel összekeverjük)

A mascarponét, a porcukrot, és a vaníliás cukrot tegyük bele egy keverőtálba, majd robotgéppel keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a pépesített epret, majd a felolvasztott csokoládés tejszínt is. Végül állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a jégkrémet is. Addig keverjük, még teljesen sima krémet kapunk.

Vegyük ki a hűtőből a kekszes alapot, majd öntsük rá az epres-krémsajtos-jégkrémes keveréket. Ezután tegyük be a fagyasztóba pár órára, vagy egy napra, hogy teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt vegyük ki a fagyasztóból, majd éles, vízbe mártott késsel, ízlés szerint szeleteljük fel. Ezután a sütőpapír segítségével emeljük ki a tepsiből, majd díszítsük reszelt csokoládéval, és félbevágott eperszemmel a szeletek tetejét. Ezután várjunk kb. 10 percet, hogy a krém egy kicsit meglágyuljon, ne legyen olyan vad hideg, majd úgy kínáljuk.

(A fagyasztóban akár 1-2 hónapig is tárolhatjuk felszeletelve, de tálalás előtt kb. 10 perccel érdemes kivenni, hogy kissé meglágyuljon a krém, és ne legyen olyan vad hideg.)


Epres jégkrémszelet recepthez kapcsolódó receptek

Epres jégkrémszelet

Epres jégkrémszelet

Ennek a desszertnek az összeállítás nem tart fél óránál tovább, majd irány a fagyasztó, és már csak türelemmel kell kivárnunk, hogy megdermedjen, és fogyasztható legyen.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés