Epres-joghurtos szelet recept

Epres-joghurtos szelet
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Borsi Józsefné Gángó Erika

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
3651

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


5 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához

  • 3 db tojás
  • 3 kanál cukor
  • 4 kanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A joghurtos habhoz

  • 0.5 kg túró
  • 4 dl gyümölcs joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 1 db citrom leve
  • 25 dkg porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg eper
  • 1 csomag zselatin por (20 g)

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk egy 30x22 cm–es tepsiben, majd félretesszük hűlni.

A hab elkészítése: a túrót a vaníliás cukorral, a porcukorral, a 10 dkg eperrel és a citrom levével összeturmixoljuk, majd belekeverjük a joghurtot és az 1 dl vízben símára oldott zselatint. Végül a keményre vert tejszínhabot és a darabolt epret is beletesszük.

Rákenjük a kihűlt piskótára, és eperszemekkel díszítjük. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük. (Az epret úgy osztottam szét, hogy 10 dkg a túróba, 20 dkg a habba, 20 dkg pedig a tetejére került.) Nagyon finom, habos.

Jó étvágyat!


Epres-joghurtos szelet recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés