Epres-joghurtos szelet recept
Beküldő: Borsi Józsefné Gángó Erika Nehézség: Elkészítési idő: 90 perc
Megnézték: |
A recept hozzávalói ( személyre)
A tésztához
- 3 db tojás
- 3 kanál cukor
- 4 kanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A joghurtos habhoz
- 0.5 kg túró
- 4 dl gyümölcs joghurt
- 2 dl habtejszín
- 1 db citrom leve
- 25 dkg porcukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg eper
- 1 csomag zselatin por (20 g)
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk egy 30x22 cm–es tepsiben, majd félretesszük hűlni.
A hab elkészítése: a túrót a vaníliás cukorral, a porcukorral, a 10 dkg eperrel és a citrom levével összeturmixoljuk, majd belekeverjük a joghurtot és az 1 dl vízben símára oldott zselatint. Végül a keményre vert tejszínhabot és a darabolt epret is beletesszük.
Rákenjük a kihűlt piskótára, és eperszemekkel díszítjük. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük. (Az epret úgy osztottam szét, hogy 10 dkg a túróba, 20 dkg a habba, 20 dkg pedig a tetejére került.) Nagyon finom, habos.
Jó étvágyat!