Epres kalácspuding recept

Epres kalácspuding
3.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
2674

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt mindenki imádni fogja!

6 személyre

  • 5 dl tej
  • 6 dl tejszín
  • 8 db tojássárgája
  • 11 dkg cukor
  • 2 kiskanál vaníliakivonat
  • 20 dkg kalács (vagy briós)
  • 5 dkg bogyós gyümölcs (áfonya, szeder, stb.)
  • 75 dkg eper
  • 5 dkg barna cukor

Elkészítés

A tejet és a tejszínt közepes lángon felforraljuk. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliával, majd fokozatosan hozzákeverjük a meleg tejszínes tejet.

A szeletekre vágott kalácsot egy hőálló edénybe rendezzük, majd meglocsoljuk a sodóval, és elrendezzük rajta a bogyós gyümölcsöket és a félbevágott epreket.

Megszórjuk a cukorral, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.


Epres kalácspuding recepthez kapcsolódó receptek

Epres kalácspuding

Epres kalácspuding

Ezt mindenki imádni fogja!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés