Epres kalácspuding

Epres kalácspuding

Ezt mindenki imádni fogja!

6 személyre

  • 5 dl tej
  • 6 dl tejszín
  • 8 db tojássárgája
  • 11 dkg cukor
  • 2 kiskanál vaníliakivonat
  • 20 dkg kalács (vagy briós)
  • 5 dkg bogyós gyümölcs (áfonya, szeder, stb.)
  • 75 dkg eper
  • 5 dkg barna cukor
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tejet és a tejszínt közepes lángon felforraljuk. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliával, majd fokozatosan hozzákeverjük a meleg tejszínes tejet.

A szeletekre vágott kalácsot egy hőálló edénybe rendezzük, majd meglocsoljuk a sodóval, és elrendezzük rajta a bogyós gyümölcsöket és a félbevágott epreket.

Megszórjuk a cukorral, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.