Epres kocka recept
Beküldő: Gizi Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
A leveles tésztát akár előző nap is megsüthetjük, majd tálalás előtt rákanalazzuk a mascarponés krémet, és rápakoljuk az epret.
- 1 csomag leveles tészta
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl Hulala (v. habtejszín)
- 2 csomag vaníliás cukor
- porcukor (ízlés szerint)
- 1 db citrom reszelt héja és leve
- 40 dkg dkg eper
Elkészítés
A leveles tésztát vágjuk fel 6 egyforma darabra. Ezután a tészta szélétől kb. 1,5 cm-re éles késsel vágjuk körbe a tésztát. (vigyázzunk hogy ne vágjuk át teljesen a tésztát!!!)
Ezután tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kicsit távolabb a tésztát, majd mindegyik közepét villával néhány helyen, böködjük meg.
Helyezzük be előmelegített forró sütőbe, majd süssük szép pirosra.
A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki teljesen mielőtt megtöltenénk a krémmel. (amennyiben sütés közben mégis felpúposodna a tészta közepe, akkor óvatosan nyomjuk le)
A mascarponét keverjük jó krémesre az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, a tejszínnel, a citrom levével és reszelt héjával.
A teljesen kihűlt tésztákba kanalazzuk bele a mascarponés krémet, majd rakjuk ki a tetejét félbevágott eperszemekkel.
A krémmel megtöltött, és eperrel kirakott tésztát rögtön tálaljuk.