Epres kocka

Epres kocka

A leveles tésztát akár előző nap is megsüthetjük, majd tálalás előtt rákanalazzuk a mascarponés krémet, és rápakoljuk az epret.

3 személyre

  • 1 csomag leveles tészta
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • porcukor (ízlés szerint)
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 40 dkg dkg eper
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A leveles tésztát vágjuk fel 6 egyforma darabra. Ezután a tészta szélétől kb. 1,5 cm-re éles késsel vágjuk körbe a tésztát. (vigyázzunk hogy ne vágjuk át teljesen a tésztát!!!)

Ezután tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kicsit távolabb a tésztát, majd mindegyik közepét villával néhány helyen, böködjük meg.

Helyezzük be előmelegített forró sütőbe, majd süssük szép pirosra.

A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki teljesen mielőtt megtöltenénk a krémmel. (amennyiben sütés közben mégis felpúposodna a tészta közepe, akkor óvatosan nyomjuk le)

A mascarponét keverjük jó krémesre az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, a tejszínnel, a citrom levével és reszelt héjával.

A teljesen kihűlt tésztákba kanalazzuk bele a mascarponés krémet, majd rakjuk ki a tetejét félbevágott eperszemekkel.

A krémmel megtöltött, és eperrel kirakott tésztát rögtön tálaljuk.