Epres krémes recept

Epres krémes
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3683

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az epres-krémes süteményt kedvelők, ki ne hagyják ezt a finom süteményt.

4 személyre

  • Hozzávalók a tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 3 db tojás (közepes)
  • 18 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg tejföl
  • 3 dkg vaj
  • csipet só

Epres krém hozzávalói:

  • 5 dkg vaníliás pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 10 gr porzselatin
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 30 dkg eper

Elkészítés

A keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, a vaníliaaromát, egy csipet sót, az egész tojásokat, és robotgéppel keverjük jó habosra.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, és szitáljuk hozzá a cukros-tojásos keverékhez, majd szintén robotgéppel keverjük simára. Ezután állandó keverés közben adjuk hozzá a tejfölt, és a lágy vajat, majd keverjük még kb. 2 percig.

Egy kb. 37x33 cm-es gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát, és egyenletesen simítsuk el.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 percig. (én légkeverésnél 150 fokon, 15 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

Amikor a tészta már teljesen kihűlt, húzzuk le róla a sütőpapírt, majd vágjuk el két egyforma darabra, és töltsük meg a krémmel.

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, a porcukrot a vaníliás cukrot, és a porzselatint.

Ezután tegyük fel a tűzre, majd állandó keverés mellett főzzük sűrűre. (én kézi habverővel kevertem, így főzés közben a zselatint is szépen feloldódott)

Amikor már kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről, majd állandó kevergetés mellett, hűtsük ki egészen. (így szép sima marad a puding, nem lesznek benne kisebb csomócskák)

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd két evőkanálnyit adjunk a kihűlt pudinghoz. Ezután kézi habverővel, keverjük alaposan össze, majd apránként keverjük hozzá a többi tejszínhabot is.

Az epret alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. Ezután ízlés szerint daraboljuk fel.

Az elkészült habos-pudingos krémhez adjuk hozzá a feldarabolt epret, majd óvatosan keverjük össze.

Az egyik tésztalapot helyezzük rá egy tálcára, majd kanalazzuk rá az epres krémet, és egyenletesen simítsuk el. Ezután helyezzük rá a másik tésztalapot, tenyérrel óvatosan nyomkodjuk le, majd helyezzük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt kb. fél órával vegyük ki a süteményt a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel. Ezután minden szelet tetejére helyezzünk egy félbevágott eperszemet, majd csorgassuk meg olvasztott csokoládéval. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen. (pár perc alatt a csokoládé megdermed)

Tálalás előtt vegyük ki a süteményt a hűtőből, majd helyezzük süteményes tányérra és úgy kínáljuk.


Epres krémes recepthez kapcsolódó receptek

Epres krémes

Epres krémes

Az epres-krémes süteményt kedvelők, ki ne hagyják ezt a finom süteményt.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés