Epres piskótatekercs karamellás-mascarponekrémmel recept

Epres piskótatekercs karamellás-mascarponekrémmel
3 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
778

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű piskótatekercs, habos-epres krémmel.

4 személyre

  • Hozzávalók egy gáztepsi méretű piskótához:
  • 4 db tojás
  • 12.5 dkg porcukor
  • 12.5 dkg liszt
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 2 evőkanál forró víz
  • apróra vágott csokoládédarabkák

Karamellás-mascarponekrém hozzávalói:

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál karamell
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
  • porcukor
  • 30 dkg eper

Elkészítés

Egy keverőtálba tegyük bele a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat. Ezután kezdjük el robotgéppel jó habosra keverni. (addig keverjük, hogy legalább háromszoros mennyiséget kapjunk)

Ekkor állandó keverés mellett, adjuk hozzá a vaníliaaromát, majd a két evőkanál forró vizet is. Pár percig így keverjük még tovább.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverőkanállal óvatosan keverjük össze.( SÜTŐPOR NEM KELL BELE!!!!)

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük rá a masszát, és egyenletesen simítsuk el a tetejét. Ezután ízlés szerint szórjuk meg az apróra vágott csokidarabkákkal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 12-15 perc alatt készre. (én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem)

Egy sütőpapírt szórjunk meg liszttel, majd a megsült tésztát a sütőből kivéve rögtön fordítsuk rá. Ezután óvatosan húzzuk le a sütőpapírt a tésztáról, majd nedves konyharuhával takarjuk le, és így hagyjuk teljesen kihűlni.

Amikor a tészta teljesen kihűlt, vegyük le a konyharuhát és fordítsuk át a tésztát, hogy a csokoládéval megszórt fele legyen felül. Ezután a sütőpapírral együtt tekerjük fel, és hagyjuk így a krémmel való megtöltésig.

A mascarponét keverjük simára a porcukorral, majd kanalazzuk hozzá a karamellt, és így is keverjük alaposan össze.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a karamellás-mascarponés krémhez.

A piskótát tekerjük ki, majd kenjük rá egyenletesen a krémet. Ezután szórjuk meg ízlés szerint, apróra felvágott eperrel, majd óvatosan tekerjük fel. Helyezzük rá egy tálcára, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.

Tálalás előtt éles késsel szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.


Epres piskótatekercs karamellás-mascarponekrémmel recepthez kapcsolódó receptek

Epres piskótatekercs karamellás-mascarponekrémmel

Epres piskótatekercs karamellás-mascarponekrémmel

Egyszerű piskótatekercs, habos-epres krémmel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés