Epres sajttorta recept

Epres sajttorta
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
2057

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A megunhatatlan és abbahagyhatatlan sütemény!

12 személyre

  • 30 dkg omlós keksz
  • 5 evőkanál olvasztott vaj + a formában

A töltelékhez:

  • 30 dkg eper
  • 65 dkg puha krémsajt
  • 20 dkg cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 0.5 kiskanál mandulakivonat

A díszítéshez:

  • 0.85 dl eper vagy ribizlilekvár
  • 20 dkg eper

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 165 ºC-ra. A ledarált kekszet összedolgozzuk a vajjal, majd belenyomkodjuk egy kivajazott csatos tortaformába úgy, hogy kb. 2,5 cm magasan az oldalára is kerüljön, és 8 perc alatt aranybarnára sütjük.

A töltelékhez az epret pürésítjük, majd kimérünk belőle 2 dl-t (a maradékot másra használhatjuk).

A krémsajtot kikeverjük a cukorral, majd hozzádolgozzuk a lisztet és tojást. Ezután hozzákeverjük az eperpürét és a többi hozzávalót.

A krémet a tésztára öntjük, és 1 óra 15 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a széleinél kissé elkezd barnulni, középen pedig felpuffad, berepedezik.

Miután kihűlt, legalább 4 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a tortát egy késsel körbevágjuk, és levesszük róla a gyűrűt.

A díszítéshez a lekvárt kis lángon folyósra melegítjük. A torta tetején elrendezzük a félbevágott eperszemeket, és bevonjuk őket a meleg lekvárral.


Epres sajttorta recepthez kapcsolódó receptek

Epres sajttorta

Epres sajttorta

A megunhatatlan és abbahagyhatatlan sütemény!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés