Epres sajttortorta recept

Epres sajttortorta
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1687

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A tavasz, kora nyár legszebb gyümölcse a tortában!

6 személyre

  • 5 dkg olvasztott rama + a formába
  • 30 dkg csokis keksz
  • 10 db mentalevél
  • 20 dkg eper
  • 2 db mentaág

Az epres töltelékhez:

  • 30 dkg eper
  • 10 db mentalevél
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál porcukor

A sajtkrémhez:

  • 3 kiskanál zselatinpor
  • 25 dkg krémsajt
  • 3 dl tejszín
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 3 db tojássárgája
  • 4.5 dkg barna cukor

Elkészítés

A kekszet aprítógépben összezúzzuk, majd összedolgozzuk az olvasztott Ramával és az apróra vágott mentával.

A masszát egy Ramával kikent tortaformába nyomkodjuk, majd 170 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

A töltelékhez a szeletekre vágott epret összeforgatjuk az apróra vágott mentával és a többi hozzávalóval, és 1-2 órán át állni hagyjuk. Ezután az epret alaposan lecsepegtetjük, és a levét félretesszük.

A sajtkrémhez a zselatinport elkeverjük 3 evőkanál hideg vízzel, majd elkészítjük a csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően.

A krémsajtot átkeverjük. Egy másik edényben a tejszínt laza habbá verjük és hozzáadjuk a vaníliakivonatot.

A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Óvatosan hozzáadjuk a krémsajthoz, majd hozzákeverjük a vaníliás tejszínhabot is. A zselatinhoz hozzákeverjük az eper levét, majd ezt is a krémhez adjuk.

Az epret a tészta közepére rendezzük (ne érje el a szélét!). Rákanalazzuk a krémet, spatulával elsimítjuk, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

A tortát tálalás előtt eperszemekkel és mentaágakkal díszítjük. Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.


Epres sajttortorta recepthez kapcsolódó receptek

Epres sajttortorta

Epres sajttortorta

A tavasz, kora nyár legszebb gyümölcse a tortában!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés