Epres tiramisu eperlikőrrel recept

Epres tiramisu eperlikőrrel

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Hobbychef

Nehézség:

Elkészítési idő:

10 perc

Megnézték:
725

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A klasszikus tiramisut variáltam át egy kicsit, melyhez a saját készítésű eperlikőrt használtam. Nekem ízlett. Máskor is elkészítem.

4 személyre

  • 14 db babapiskóta (10 dkg)
  • 7 db eper (15 dkg)
  • 175 gr Pierot epres joghurt-tejszín
  • 5 cl eperlikőr
  • habtejszín
  • 1 kis darab tejcsokoládé

Elkészítés

A babapiskótákat bemártom az eperlikőrbe, hét darabot lefektetek egy hosszúkás kerámiatálba. Rákenem a joghurt felét. Majd újabb piskóta sor következik a joghurt másik felével. Locsolok rá eperlikőrt.

Ráhelyezem az epreket, beteszem a hűtőbe, hogy jól lehűljön, s hogy az ízek összeérjenek.

Fogyasztáskor kiveszem a hűtőből a tálat, nyomok rá habtejszínt, s reszelek rá csokoládét.

Tányérra szervírozom.


Epres tiramisu eperlikőrrel recepthez kapcsolódó receptek

Epres tiramisu eperlikőrrel

Epres tiramisu eperlikőrrel

A klasszikus tiramisut variáltam át egy kicsit, melyhez a saját készítésű eperlikőrt használtam. Nekem ízlett. Máskor is elkészítem.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés