Epres tiramisu eperlikőrrel recept
Beküldő: Hobbychef Nehézség: Elkészítési idő: 10 perc
Megnézték: |
A klasszikus tiramisut variáltam át egy kicsit, melyhez a saját készítésű eperlikőrt használtam. Nekem ízlett. Máskor is elkészítem.
- 14 db babapiskóta (10 dkg)
- 7 db eper (15 dkg)
- 175 gr Pierot epres joghurt-tejszín
- 5 cl eperlikőr
- habtejszín
- 1 kis darab tejcsokoládé
Elkészítés
A babapiskótákat bemártom az eperlikőrbe, hét darabot lefektetek egy hosszúkás kerámiatálba. Rákenem a joghurt felét. Majd újabb piskóta sor következik a joghurt másik felével. Locsolok rá eperlikőrt.
Ráhelyezem az epreket, beteszem a hűtőbe, hogy jól lehűljön, s hogy az ízek összeérjenek.
Fogyasztáskor kiveszem a hűtőből a tálat, nyomok rá habtejszínt, s reszelek rá csokoládét.
Tányérra szervírozom.
Epres tiramisu eperlikőrrel recepthez kapcsolódó receptek
Epres tiramisu eperlikőrrel
A klasszikus tiramisut variáltam át egy kicsit, melyhez a saját készítésű eperlikőrt használtam. Nekem ízlett. Máskor is elkészítem.