Epres tiramisu pohárban recept

Epres tiramisu pohárban
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
1412

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Sokadszor próbálok poharas desszertet készíteni, az unokámnak kedveskedek vele.

2 személyre

  • 10 dkg babapiskóta
  • 10 dkg eper szeletekre vágva
  • 15 dkg mascarpone
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db tojásfehérje habnak felverve
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál citromhéj instant
  • 1 teáskanál őrölt pisztácia
  • 1 teáskanál pörkölt mogyoró

Az epervelőhöz:

  • 6 db nagyobb eper
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg

Elkészítés

Az epreket egy edényben feltesszük a cukorral és az őrölt szegfűszeggel főni, hogy sűrű velőt kapjunk. A piskótákat törjük ketté, és mártogassuk a velőbe. 3 poharat készítettem 3 személyre. A poharak aljába teszünk 4 db mártott fél piskótát.

A krémet a következőképpen készítsük el. A tojássárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd a fehérjehabot hozzáadjuk, majd a citromhéjjal és a mascarpónéval lazán összekeverjük. Ezzel a krémmel fedjük a pohárban a piskótát. Ezután darabolt eperszemekkel rakjuk meg, majd a maradék epervelővel befedjük, végül a krém másik felével.Tetejét őrölt pisztáciával,és mogyoróval díszítjük. 1 szál piskótával megtűzdelve jól behűtve kínáljuk.


Epres tiramisu pohárban recepthez kapcsolódó receptek

Epres tiramisu pohárban

Epres tiramisu pohárban

Sokadszor próbálok poharas desszertet készíteni, az unokámnak kedveskedek vele.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés