Epres torta gluténmentes recept

Epres torta gluténmentes
3 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3296

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A gluténmentes változat piskótája szinte mindig ilyen magas lesz. Eper helyett használhatunk málnát, barackot vagy ribizlit is.

7 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 10 kanál víz
  • 10 kanál liszt (Mantler)
  • 10 kanál cukor
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez

  • 40 dkg eper
  • 6 dl tejszín
  • 5 kanál cukor
  • 2 db zselatin fix

Elkészítés

A piskóta elkészítése: 5 tojásfehérjét felverünk 10 kanál hideg vízzel, majd 10 kanál cukorral kemény habbá verjük. Fokozatosan beletesszük a 10 kanál lisztet és az 5 db tojás sárgáját, valamint a sütőport. 26 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük, először magas hőfokon sütjük (200 fokon), majd 5 perc múlva 160 fokra kapcsoljuk. A teljes sütési idő 60 perc.

A krém elkészítése: az epret leturmixoljuk, majd leszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele a krémbe. A tejszínt keményre verjük, hozzáadjuk a cukrot, az epres masszát, majd a zselatin fixet. Kis időre hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. A piskótát három részre vágjuk és megtöltjük a krémmel, majd a tetejére díszítésként pár szem epret teszünk.


Epres torta gluténmentes recepthez kapcsolódó receptek

Epres torta gluténmentes

Epres torta gluténmentes

A gluténmentes változat piskótája szinte mindig ilyen magas lesz. Eper helyett használhatunk málnát, barackot vagy ribizlit is.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Epres torta gluténmentes recepthez

ditty - 2014. május 22.
Az otlet tokeletes, viszont figyelem glutenerzekenyek, tilos a rizs, es a kukorica alapu feherje, , amerikai szakirodalom, vagy hazai paleo(autoimmun vagyok)
thumb
blahunka Attiláné - 2014. május 18.
Szia! A rizs és a szójaliszt nem szoktuk használni. A receptben használt mantler lisztkeverék kukorica alapú. Vannak más gyártóknak is lisztkeverékei, mindegyikre a kukorica lap a jellemző. Szójalisztet egyáltalán nem szoktunk használni, a rizsliszt felhasználása pedig elég speciális, esetleg palacsintához jó.

Lisztkeverékek közül olyat válassz amivel könnyen tudsz dolgozni.
Kitti - 2014. május 17.
Szia! Rizslisztet is lehet használni szójaliszt helyett? Próbáltad más gluténmetes liszttel is elkészíteni? Melyiket ajánlod?