Epres torta gluténmentes recept
Beküldő: blahunka Attiláné Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
A gluténmentes változat piskótája szinte mindig ilyen magas lesz. Eper helyett használhatunk málnát, barackot vagy ribizlit is.
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók
- 5 db tojás
- 10 kanál víz
- 10 kanál liszt (Mantler)
- 10 kanál cukor
- 1 csomag sütőpor
A krémhez
- 40 dkg eper
- 6 dl tejszín
- 5 kanál cukor
- 2 db zselatin fix
Elkészítés
A piskóta elkészítése: 5 tojásfehérjét felverünk 10 kanál hideg vízzel, majd 10 kanál cukorral kemény habbá verjük. Fokozatosan beletesszük a 10 kanál lisztet és az 5 db tojás sárgáját, valamint a sütőport. 26 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük, először magas hőfokon sütjük (200 fokon), majd 5 perc múlva 160 fokra kapcsoljuk. A teljes sütési idő 60 perc.
A krém elkészítése: az epret leturmixoljuk, majd leszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele a krémbe. A tejszínt keményre verjük, hozzáadjuk a cukrot, az epres masszát, majd a zselatin fixet. Kis időre hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. A piskótát három részre vágjuk és megtöltjük a krémmel, majd a tetejére díszítésként pár szem epret teszünk.