Epres túrókrémmel töltött zsemle recept

Epres túrókrémmel töltött zsemle
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1737

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Számtalan módon elkészíthető, hiszen a gyümölcsöket idény szerint variálhatjuk.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 6 db zsemle
  • 0.5 kg túró
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 15 dkg friss eper
  • 0.5 l tej vagy egy doboz madártej
  • 10 dkg mazsola vagy aszalt gyümölcs, ha nem eperrel készítjük

A tálaláshoz

  • túró rudi
  • pár szem egészben hagyott eper
  • porcukor

Elkészítés

A zsemlék „kalapját” levágjuk, majd kikaparjuk a belsejüket úgy, hogy egy kevéske maradjon bennük, és aprókra tépkedve szedjük ki. Ezt a zsemlebelet öntözzük meg a madártejjel vagy vaníliás tejjel. (Nem kell melegíteni vagy forralni.) A tojásokat ketté választjuk, majd a sárgáját habosra keverjük a cukorral, beletesszük az áttört túrót, az egy evőkanálnyi tejfölt, majd jól kikeverjük, és végül beleforgatjuk az apróra vágott epret, de használhatunk egy kissé átturmixolt epret is - ki hogy szereti. A végén hozzákeverjük a nem túl hígra áztatott zsemlebelet és a keményre vert tojásfehérjét.

A kibelezett zsemlét megmártjuk a madártejben (el ne ázzon), majd sütőbe sorakoztatjuk. Belekanalazzuk az epres túrókrémet és a kalapokat is megmártjuk, majd visszahelyezzük a betöltött zsemlékre. Előmelegített sütőben, szép pirosra sütjük. Gázsütő 5-6-os fokozat, kb. 20-30 perc. Tálalásnál megszórjuk porcukorral, mellétesszük a porcukorral kikevert tejfölt, a három részre vágott túró rudit és a kettévágott eperszemeket. Jó étvágyat kívánok hozzá!


Epres túrókrémmel töltött zsemle recepthez kapcsolódó receptek

Epres túrókrémmel töltött zsemle

Epres túrókrémmel töltött zsemle

Számtalan módon elkészíthető, hiszen a gyümölcsöket idény szerint variálhatjuk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés