Erdei gombaleves recept

Erdei gombaleves
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
7394

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Erdei, vargánya gombákból készült leves, mely régen egyszerű fogásnak számított, manapság azonban egyre inkább ínyencségként kínálják.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 40 dkg vargánya
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg vaj
  • 1 l zöldségleves
  • 2 dl tejföl
  • 2 kiskanál fehérbor
  • 5 dkg liszt
  • bors

Elkészítés

Távolítsuk el a vargánya földes tönkvégeit. A nagyobb gombákat felezzük el vagy negyedeljük fel, majd vágjuk vékony szeletekre. Mossuk meg a petrezselymet, és vágjuk apróra.

Forrósítsunk fel 2 evőkanál vajat. Adjuk hozzá a lisztet, és állandó keverés mellett készítsünk aranybarna rántást. Tegyünk félre 1 evőkanál gombát. A többi gombát és a petrezselyem kétharmadát adjuk a rántáshoz. Öntsük fel a zöldséglevessel, és forraljuk fel.

Sűrítsük be a levest a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk, és ízesítsük a fehérborral. Tálaljuk a levest előmelegített levesestálban.

Forrósítsunk fel fél evőkanálnyi vajat, fonnyasszuk meg benne a félretett gombát, és a petrezselyemmel együtt szórjuk a levesre.

Tipp:

JÓ, HA TUDJUK
A leves akkor ízlik a legjobban, ha magunk szedjük hozzá a gombát. Tudni kell azonban, hogy manapság az erdei gombákat is gyakran éri környezetszennyezés.
Természetesen, ha évente csak négy-öt alkalommal fogyasztunk vadon termő gombát, nem lesz tőle semmi bajunk.
A magunk szedte gombát minden esetben mutassuk meg gombaszakértőnek!


Erdei gombaleves recepthez kapcsolódó receptek

Erdei gombaleves

Erdei gombaleves

Erdei, vargánya gombákból készült leves, mely régen egyszerű fogásnak számított, manapság azonban egyre inkább ínyencségként kínálják.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés