Erdei gombás csirkemell

Erdei gombás csirkemell

A nagymamám sokszor készített erdei gombából különböző húsételeket. Ez mindig nagyon finom volt, de már sajnos én fagyasztott gombából készítem, mert erre felé, ahol én lakom ilyen gombák nem teremnek - vargánya, trombitagomba, fafül, tinórú, rókagomba, galambbegy,stb. - legfeljebb fenyőtinórú. Akkoriban még nagy élvezettel mentünk gombászni. Az más világ volt. Ennek emlékére nem mondtam le soha a gombáról, és változatos ételeket készítek én is belőle. Most csirkemellfiléből készült a ragum. Mamám egész csirkéből főzte. Nyilván, hiszen többen voltunk, sok éhes száj.

4 személyre

  • 20 dkg gomba (erdei gombakeverék)
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 db közepes paradicsom
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál bors (frissen őrölt)
  • 1 dl fehérbor (száraz)
  • 3 evőkanál napraforgó olaj
  • 6 dkg csirkemell filé
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Egy serpenyőben forrósítunk olajat, és a felkockázott hagymát és zúzott fokhagymát lepirítjuk rajta. Fűszerpaprikával megszórjuk, és a paradicsomot is szeletekben hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk. A borral felöntjük.

A csirkemellfilét megmossuk, és csíkokra vágjuk. A paprikás boros léhez adjuk, majd zsírjára sütjük lassú tűzön.

A gombát leöblítjük, ha mélyhűtött, akkor is. A raguhoz adjuk, és átkeverjük, majd a kakukkfűvel ízesítjük.

Ahogy a gomba megpuhult, már tálalhatjuk is készen vásárolt, és sós vízben kifőtt gnocchival.