Erdei gyümölcsös linzer

Erdei gyümölcsös linzer

Erdei gyümölcsökkel - ribizlivel, szederrel és málnával - feltuningolt lekváros linzer recept

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • erdeigyümölcs-lekvár
  • ribizli, szeder, málna
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal, majd a közepére szórt cukorral, vaníliás cukorral, egy csipetnyi sóval és a két tojássárgájával gyorsan összegyúrjuk. Labdát formázunk belőle, folpakba csomagoljuk, és egy órára hűtőbe tesszük.

A tésztát belisztezett felületen 5 mm vastagságúra nyújtjuk, majd egy 8 cm átmérőjű, cakkos szélű tésztaszaggatóval korongokat vágunk belőle. A korongok felét középen kilyukasztjuk egy kisebb (kb. 3 cm átmérőjű) szaggatóval.

A linzerkarikákat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, majd kivesszük és hűlni hagyjuk. A teli korongokat megkenjük lekvárral, ráhelyezzük a lyukasakat, majd a lyukba gyümölcsdarabokat halmozunk.