Erdélyi bárányborda recept

Erdélyi bárányborda
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gasztrokalauz Herr Ludwig

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
2153

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 25 dkg bárányborda fejenként
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 db gyökér
  • 1 db kicsi zellergumó
  • 2 evőkanál áfonya
  • 5 dl Erdélyi Fekete Leányka (vörös bor)
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kávéskanál cukor
  • húslé
  • kevés olaj
  • só, bors ízlés szerint
  • rozmaring, kakukkfű

Elkészítés

Lábasban hevítsd fel a kevés olajat. Add hozzá a kockázott vöröshagymát, a megtisztított, felkockázott zöldségeket. Fűszerezd: só, bors, fokhagyma. Szórd meg rozmaringgal és kakukkfűvel. Pirítsd össze.

Egy serpenyőben hevíts külön olajat, a báránybordákat sózd, borsózd meg, mártsd be mind a két oldalát lisztbe, majd süsd meg oldalanként. Emeled ki, tedd a zöldségekhez.

Add hozzá az áfonyát és a cukrot. Öntsd fel 3 dl vörösborral. Párold. A bárányhús minőségétől függ, hogy hányszor kell ismételten felöntened húslével, amíg meg nem puhul. Amikor már majdnem kész, add hozzá a maradék 2 dl vörösbort, és forrald készre.

Köret: sült burgonya.


Erdélyi bárányborda recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés