Erdélyi csevapcsicsa recept
Beküldő: imre Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
A recept hozzávalói ( személyre)
- 3 kg darált marhahús
- 2 kg darált disznóhús
- 4 kiskanál piros paprika
- 5 kiskanál só
- 2 kiskanál darált bors
- 1.5 nagykanál szódabikarbóna
- 3 fej összetört fokhagyma
- 1 kiskanál őrölt csombor
- 2 l jéghideg víz
- (1 kg bárányhús kihagyható)
Elkészítés
A darált húsokat összedolgozzuk a paprikával, sóval, borssal, szódabikarbónával, foghagymával, csomborral. Ezután lassan öntsük hozzá a jéghideg vizet és keverjük jól össze. Én hurka töltőbe tettem és 12-15 cm hosszúra és kb. 2cm vastagra szabtam. Fagyasztóba heteken keresztül eláll, és faszénen nagyon ízletes. Jó étvágyat!
Erdélyi csevapcsicsa recepthez kapcsolódó receptek
Hozzászólások a(z) Erdélyi csevapcsicsa recepthez
imre - 2012. május 12.
Kacsics Attila - 2012. május 09.
imre - 2010. február 21.
laca - 2010. február 12.
imre - 2010. február 09.
admin - 2010. február 08.