Erdélyi csevapcsicsa recept

Erdélyi csevapcsicsa
4.5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
imre

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
6079

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 kg darált marhahús
  • 2 kg darált disznóhús
  • 4 kiskanál piros paprika
  • 5 kiskanál só
  • 2 kiskanál darált bors
  • 1.5 nagykanál szódabikarbóna
  • 3 fej összetört fokhagyma
  • 1 kiskanál őrölt csombor
  • 2 l jéghideg víz
  • (1 kg bárányhús kihagyható)

Elkészítés

A darált húsokat összedolgozzuk a paprikával, sóval, borssal, szódabikarbónával, foghagymával, csomborral. Ezután lassan öntsük hozzá a jéghideg vizet és keverjük jól össze. Én hurka töltőbe tettem és 12-15 cm hosszúra és kb. 2cm vastagra szabtam. Fagyasztóba heteken keresztül eláll, és faszénen nagyon ízletes. Jó étvágyat!


Erdélyi csevapcsicsa recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Erdélyi csevapcsicsa recepthez

imre - 2012. május 12.
utoljára önsdbele keverd ösze , kelbele a 2l viz hogy ne legyen száraz
Kacsics Attila - 2012. május 09.
Szeretném meg kérdeznni hogy a vizet 2litert tényleg anyi mikor kel bele önteni köszi Attila
imre - 2010. február 21.
igen de a hütöbe teszed hetekig eláll, és akár mikor vendéged jön csak elöveszed, palacsinta sütobe is el lehet késziteni mustáral ajálom.
laca - 2010. február 12.
6-7 kg hús? nem gyerekadag:)
imre - 2010. február 09.
igen borsikafű (csombor) husokhoz és kolbászokhoz is nagyon izletes ha fözünk vele akorcsak mikor kesz van az étek akor tegyük bel es fedjük le
admin - 2010. február 08.
A csombort borsikafű néven is ismerhetjük.