Erdélyi Raffaello recept

Erdélyi Raffaello
5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Szepesi Ági

Nehézség:

Elkészítési idő:

150 perc

Megnézték:
4708

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Sárga tészta:

  • 5 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 0.5 db citrom leve

Barna tészta:

  • 5 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • 0.5 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 10 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 1 db margarin

Elkészítés

Az 5 tojás fehérjét 15 dkg cukorral kemény habbá verem. 15 dkg kókuszt elkeverek 2 evőkanál rétes lisztel és fél csomag sütőporral, majd beleforgatom a habba, és belefacsarom fél citrom levét is. A tésztát előmelegített sütőben 180 fokon kb 15 perc alatt megsütöm.

A barna tésztához 5 tojás fehérjét 15 dkg cukorral kemény habbá verek. 15 dkg darált diót összekeverek 3 evőkanál keserű kakaóporral, 2 evőkanál rétes lisztel, fél csomag sütőporral, majd a habba forgatom. A sárga tésztához hasonlóan sütöm meg.

A krémhez 10 tojás sárgáját kikeverek 1 vaníliás cukorral és 20 dkg cukorral. Hozzáadok 1 csomag főzéssel készítendő vaníliás pudingport, meg 3 dl tejet, és sűrűre főzöm. A tűzről levéve egy kicsit hűlni hagyom, majd apránként belekeverek 25 dkg margarint. Végül a sárga tésztát megkenem a krém 3/4 részével, majd befedem a barna tésztával, és elsimítom rajta a maradék krémet.

Én itt tejszínnel bevontam a süteményt, mert akinek készítettem, ez volt a kérése. Nagyon finom, ízletes.


Erdélyi Raffaello recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Erdélyi Raffaello recepthez

thumb
Szepesi Ági - 2011. május 05.
Hát igen, csak sajnos amit rendelésre készítek, azt nem vághatom fel! De akinek tetszik a recept a leírtak alapján, és elkészíti magának, nyilván felvágja, és majd meglátja,mi rejtőzik alatta. Addig is elképzeljük, milyen is lehet!
Márti - 2011. április 18.
Ez látványos süti, csak nincs felvágva, így nehéz elképzelni, hogy milyen is lett.