Erzsi néni féle édes-savanyú kínai csirke recept

5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Erzsébet11

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1076

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Komplikáltnak tűnő recept, de a gyakorlatban kiderül, nem is olyan bonyolult elkészíteni az édes-savanyú kínai csirkét.

5 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 1 egész csirke
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 db erős csilipaprika
  • 3 kiskanál reszelt gyömbér
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál ecet
  • 10 dkg mazsola
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk és bő, forró zsiradékban aranysárgára sütjük.

Egy másik edénybe 4 evőkanálnyit teszünk abból a zsiradékból, amelyben a csirkét sütöttük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, az apróra vágott fokhagymát ,a reszelt gyömbért és az apróra vágott csilit, majd sózzuk, borsozzuk és dinszteljük. Ezután felöntjük egy kis pohár vízzel és rárakjuk a megsült csirkét. Rászórjuk a mazsolát, a cukrot, az ecetet és a diót, felöntjük annyi vízzel, ami épphogy ellepi a benne lévő csirkét. Fedő alatt kb. 15 percig főzzük, közben kevergetjük, és meg is kóstoljuk. Ha nem elég ízletes, ecettel, sóval, cukorral ízesíthetjük, hogy kellemesen édes-savanyú ízt kapjunk.

Rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá! :)


Erzsi néni féle édes-savanyú kínai csirke recepthez kapcsolódó receptek

A kép nem található/var/www/vhosts/www.receptvarazs.hu/

Erzsi néni féle édes-savanyú kínai csirke

Komplikáltnak tűnő recept, de a gyakorlatban kiderül, nem is olyan bonyolult elkészíteni az édes-savanyú kínai csirkét.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Erzsi néni féle édes-savanyú kínai csirke recepthez

DiamondSzofii - 2013. január 14.
Szovákiábol?
DiamondSzofii - 2013. január 14.
maga az Erzsi néni???