Eszti tésztája recept

Eszti tésztája
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
M.Eszter

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
3363

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Finom és egyszerű ebéd vagy vacsora fogás. Ajánlom ezt a saját receptemet Mindenkinek, aki szereti a boros-tejszínes-csirkés tésztaételt.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 csomag penne tészta (vagy valami hasonló, csavart, rövidcső, farfalle)
  • 1 db egész csirkemell felkockázva
  • 1 db póréhagyma felkarikázva
  • 1 db sárgarépa apróra vágva (a répa 4 részre vágva, majd
  • 1 db vöröshagyma nagyobb cikkekre vágva (félbe, majd kb. 4-5 részre vágva)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • szerecsendió
  • 300 ml vagy 500 ml tejszín (ki mennyire szereti szaftosan)
  • 1 dl vörösbor (vagy fehér, ami otthon van)
  • petrezselyem
  • vaj vagy olaj

Elkészítés

Először is felteszem a tésztát sós, olajos vízben főzni. A felkockázott, besózott, beborsozott csirkemellet felteszem vaj és olaj keverékén sülni a póréhagyma, a hagyma és a sárgarépa társaságában. Amikor a husi kezd kifehéredni, akkor ráöntöm a bort és együtt hagyom párolódni (egy idő után kóstolás, hogy kell-e még bele só, és hogy a répa már elég puha már. Ha kell még főnie, akkor egy kis vizet vagy bort használjunk még).

Szinte majdnem elfő a lé, akkor ráöntöm a tejszínt (lehet még tejfölt is belerakni), szerecsendióval fűszerezem. Így rotyogtassuk tovább egy picit, majd nyomjuk bele fokhagymákat is. A végén megszórjuk aprított petrezselyemmel és kész is.

Én nem kevertem össze a tésztával, tésztára halmozva tálaltam. Nagyon finom (a család szerint is :) ) és nagyon gusztusos is, mert a répa piros színe, a póré és a petrezselyem zöld színe a fehér mártásban nagyon jól néz ki.


Eszti tésztája recepthez kapcsolódó receptek

Eszti tésztája

Eszti tésztája

Finom és egyszerű ebéd vagy vacsora fogás. Ajánlom ezt a saját receptemet Mindenkinek, aki szereti a boros-tejszínes-csirkés tésztaételt.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés