Fácán fügével és szőlővel recept

Fácán fügével és szőlővel

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
2306

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Királyi - régebben is, ma is...

4 személyre

  • egész fácán
  • 6 szem füge
  • 50 dkg szőlő
  • 0.5 evőkanál tört fekete bors
  • olaj a sütéshez
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 0.5 evőkanál egész rózsabors
  • 0.5 evőkanál egész fehér bors
  • 0.5 evőkanál egész szegfűbors
  • 4 szem kardamom (tetszőleges)
  • 3 evőkanál vaj
  • 1 szál kakukkfűágacska

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A fácán mellcsontját eltávolítjuk, a hasüregét alaposan besózzuk, és beleteszünk 2 szem kettévágott fügét és 6-8 szem szőlőt.

A húst kívülről is besózzuk, megszórjuk fekete borssal, majd a lábakat kötözőspárgával összekötjük, és serpenyőbe téve forró olajban minden oldalról átpirítjuk.

Ezután tepsibe tesszük, meglocsoljuk a borral, megszórjuk a borsfélékkel és a kardamommal, a tetejére helyezzük a vajat és a kakukkfüvet, és köré rendezzük a maradék szőlőt és fügét.

Sütőben 40 percig sütjük, közben időnként meglocsoljuk a keletkező pecsenyelével. A fácánt a vele együtt sült gyümölcsökkel tálaljuk.


Fácán fügével és szőlővel recepthez kapcsolódó receptek

Fácán fügével és szőlővel

Fácán fügével és szőlővel

Királyi - régebben is, ma is...

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés