Fácánhúsleves, minifánkokkal recept

Fácánhúsleves, minifánkokkal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

180 perc

Megnézték:
1705

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Igen szívesen főzök vadhúsból ételt, igazi kuriózumnak számít. Így egy évben egyszer kétszer még megengedhető. Nagyon finom ízletes, a levesek királynője is lehetne.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db megtisztított, konyhakész fácán
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • zellergumó, és levél
  • 1 kis darab karalábé
  • pár szem kelbimbó, vagy egy kisebb darab kelkáposzta
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 db egész fekete bors
  • csipetnyi sáfrányos szeklice
  • 1 db szegfűszeg
  • 1 db szegfűbors
  • só, egy kevés delikát ételízesítő
  • 2 kisebb cső szárított csöves paprika

A fánkhoz:

  • 1 adag égetett fánktészta (mint a képviselőfánk)
  • 2 evőkanál semleges sajtkrém
  • 2 kávéskanál magos mustár
  • 2 evőkanál globus extra majonéz

Elkészítés

A leves hozzávalóiból lassú tűzön húslevest főzünk, a szokásos módon. Sajnos a levesnek több óra főzési idő kell, ez elsősorban a fácán életkorától függ. Addig kell főzni, míg a hús finom puha nem lesz.

Közben elkészíthetjük a fánkot. Én egy rendes adag képviselőfánk tésztát készítettem. 2 dl víz, csipetnyi só, 10 dkg zsiradék, 20 dkg liszt. A vízben felolvasztottam a margarint, belekerült a só, és amikor forr a víz beletesszük a lisztet, addig kevergetjük, míg a lábas oldalától elválik, de vigyázzunk, hogy le ne égjen. Kicsit hűlni hagyjuk, majd egyenként beledolgozzuk az öt darab tojást.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe kis halmokat rakunk, és előmelegített sütőben megsütjük. A leveshez készülő fánkoknak kisebbeknek kell lenni, mint a süteménynek készülőnek. Sütésnél a sütő ajtaját 15 percig nem szabad kinyitni, mert összeesnek a fánkok. Amikor kihűlnek, felvágjuk, és megtöltjük.

A leveshez készülő fánkokat a húsos töltelékkel töltjük. Összekeverjük a hozzávalókat, kissé habosítjuk, majd a közben puhára főtt, és kihűlt fácán mellehúsát felaprítva belekeverjük. Tálalásnál ezt a fánkot kínáljuk még a levesünkhöz. Jó étvágyat kívánok hozzá!!


Fácánhúsleves, minifánkokkal recepthez kapcsolódó receptek

Fácánhúsleves, minifánkokkal

Fácánhúsleves, minifánkokkal

Igen szívesen főzök vadhúsból ételt, igazi kuriózumnak számít. Így egy évben egyszer kétszer még megengedhető. Nagyon finom ízletes, a levesek királynője is lehetne.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés