Fácánmell vörös portói borban recept

Fácánmell vörös portói borban
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
2514

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A sovány fácánmelleket fügével és ribiszkével dúsított, ragyogó vörös portóiban pároljuk.

4 személyre

  • 4 kicsontozott fácánmell kb. 150 g/db
  • 1 kávéskanál olívaolaj
  • 3 db mogyoróhagyma összevágva
  • 200 ml portói vörösbor
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 150 ml húsalaplé
  • 1 friss kakukkfűhajtás
  • 2 lila füge
  • 100 g ribizli
  • 1 kávéskanál dijoni mustár
  • só, fekete bors

A díszítéshez:

  • ribiszke és friss kakukkfűhajtások

Elkészítés

Távolítsuk el a fácánmellekről a bőrt és a felesleges zsírt. Kenjünk ki olajjal egy vastag falú teflonserpenyőt és tegyük közepes lángra. Tegyük bele a fácánmelleket és a mogyoróhagymát, és barnítsuk a húst 1 percig mindkét oldalán.

Vegyük ki a fácánmelleket és tegyük félre. Öntsük a portóit és az ecetet a hagymához, majd forraljuk, hogy a folyadék kb. a felére csökkenjen. Keverjük hozzá az alaplét és a kakukkfüvet, majd ismét forraljuk fel, ezután tegyük a lángot takarékra.

Tegyük vissza a fácánt a serpenyőbe, és pároljuk fedő alatt csendesen 8-10 percig, amíg a mell meg nem puhul. Vigyázzunk, nehogy túlfőzzük, mert megkeményedik.

Közben vágjuk mindegyik fügét nyolc gerezdre, és szedjük le villával a ribizlit a száráról.

Szúrjuk meg a fácánt a legvastagabb pontján, és amikor a hús tiszta levet ereszt, vegyük ki a serpenyőből, és tartsuk melegen.

Forraljuk a mártást, hogy harmadára sűrűsödjön, majd keverjük bele a mustárt. Adjuk hozzá a fügét és a ribiszkét, hagyjuk, hogy átforrósodjanak, sózzuk, borsozzuk. Merjük a mártást a fácán mellé, és tálaljuk ribiszkével és kakukkfűhajtásokkal díszítve.

Változat: Ha a ribiszkének nincs szezonja, használjunk helyette a mártáshoz mélyhűtött ribiszkét, kiolvasztva, vagy 2 evőkanál ribiszkedzsemet.

Tipp:

A tálaláshoz: Köretként héjában sült burgonyával és friss zöldségekkel kínáljuk.n

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként: Energia (1277 kJ (304 kcal), Szénhidrát 11 g, Fehérje 41 g, Zsír 5 g (ebből telített zsír 1 g)


Fácánmell vörös portói borban recepthez kapcsolódó receptek

Fácánmell vörös portói borban

Fácánmell vörös portói borban

A sovány fácánmelleket fügével és ribiszkével dúsított, ragyogó vörös portóiban pároljuk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés