Fácánsült boros mártással recept

Fácánsült boros mártással

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
4198

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A gyenge fácánmellet, hogy ne száradjon ki, zöldfűszeres réteggel vonjuk be, és csak rövid ideig sütjük. Ezt az ínyencséget finom fehérboros-narancsos mártással szolgáljuk fel.

4 személyre

  • 2 dl vad- borjú- vagy tyúkhúsalaplé
  • 1 kis csomó petrezselyem
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 kiskanál szárított olasz zöldfűszerkeverék
  • 80 dkg kicsontozott fácánmell
  • 1 db nagy narancs
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál brandy
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 kiskanál cukor
  • 3 evőkanál főzőtejszín vagy sűrű habtejszín
  • 1.5 evőkanál liszt
  • só, frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

A sütőt alacsony hőfokon előmelegítjük. A húsalaplét felforrósítjuk. A petrezselymet leöblítjük, szárazra töröljük, és 4 szálat félreteszünk a díszítéshez. A maradékból 3 evőkanálnyit összevágunk.

Egy tálba tesszük a petrezselymet, az olajat, a szárított zöldfűszereket, sót és bőségesen frissen őrölt borsot.

A mellekről lefejtjük a bőrt, mindegyiket vízszintesen 2 vékony szeletre vágjuk, és gondosan megforgatjuk a fűszerkeverékben.

A narancsot forró vízben jól megmossuk. A héját lereszeljük és félretesszük. Kifacsarjuk a levét és azt is félretesszük.

Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a vaj felét, a többit szobahőmérsékleten félretesszük. A félbevágott fácánmelleket a serpenyőbe tesszük, és magas hőfokon mindkét oldalukon kb. 1 percig sütjük, míg kissé megpirulnak. Ne süssük túl hosszan, mert a hús kiszárad.

Hozzáadjuk a narancshéjat és a brandyt, és 1–2 percig főzzük, míg a brandy szinte teljesen elpárolog. Kiszedjük a húst, egy tálra tesszük, és lefedve melegen tartjuk a sütőben.

A narancslét és a bort a serpenyőbe öntjük és felére besűrítjük. Közben a vajat a liszttel elmorzsoljuk.

A forró húsalaplét a serpenyőbe öntjük és felforraljuk, majd apránként belekeverjük a vajas lisztet. Alacsonyabbra állítjuk a hőfokot. A serpenyőbe tesszük a cukrot, és a mártást 3 percig fedő nélkül főzzük. Belekeverjük a tejszínt és felforrósítjuk.

A fácánszeleteket tányérokra kitálaljuk, megöntözzük a mártással és petrezselyemmel díszítjük.

Tipp:

Ehhez a fogáshoz a zöld metélt a legmegfelelőbb köret, amely megfő, míg a mártást készítjük.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 559 kcal/2348 kJ energia, 8 g szénhidrát, 53 g fehérje, 32 g zsír (ebből 16 g telített zsírsav), vitaminok: A- és E-vitamin


Fácánsült boros mártással recepthez kapcsolódó receptek

Fácánsült boros mártással

Fácánsült boros mártással

A gyenge fácánmellet, hogy ne száradjon ki, zöldfűszeres réteggel vonjuk be, és csak rövid ideig sütjük. Ezt az ínyencséget finom fehérboros-narancsos mártással szolgáljuk fel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés