Fagyi szelet tortaformában recept

Fagyi szelet tortaformában
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1860

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Krémes-habos sütemény.

6 személyre

  • Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 0.5 csomag sütőpor

Krém hozzávalói:

  • 2.5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg Vénusz margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás sárgája
  • 3 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 3 dkg csokoládé

Elkészítés

A porcukrot és a tojásokat tegyük bele a keverőtálba, majd robotgéppel keverjük ki jó habosra. Ezután állandó keverés mellett adjuk hozzá a darált diót.

Végül szitáljuk bele a sütőporral összekevert lisztet, majd keverőlapáttal óvatosan keverjük össze.

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát. (v. kenjük ki a formát zsírral, és szórjuk meg liszttel)

Ezután egyenletesen simítsuk el a massza tetejét. (tortaforma helyett megsüthetjük egy közepes méretű tepsiben is a tésztát)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 percig. (én légkeverésnél 150 fokon, 30 percig úgy sütöttem mint a piskótát)

Ezután vegyük ki a sütőből, és pár percig hagyjuk a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen.

A pudingport keverjük simára a tejjel, majd állandó keverés mellett főzzük sűrűre. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

A margarint keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a tojássárgákkal. Ezután apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudingot is. (addig keverjük, hogy könnyű, habos, krémet kapjunk)

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük közepesen kemény habbá.

A teljesen kihűlt tésztára először kenjük rá a krémet, majd halmozzuk rá a felvert habot. Ezután ízlés szerint csorgassunk rá olvasztott csokoládét.

Az elkészült tortát legalább egy óra hosszára tegyük be a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt jó éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel.


Fagyi szelet tortaformában recepthez kapcsolódó receptek

Fagyi szelet tortaformában

Fagyi szelet tortaformában

Krémes-habos sütemény.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés