Fahéjas-almás muffin recept

Fahéjas-almás muffin

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Madnessina

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1228

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 12.5 dkg vaj
  • 3 db savanykás alma
  • 12.5 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 db tojás
  • 0.5 dl tej

Elkészítés

A vajat megolvasztjuk, és kikenjük vele a muffin formát. A maradék vajat hagyjuk kihűlni. Az almát meghámozzuk, húsát apró kockákra vágjuk. Összekeverjük a cukrot a liszttel, a sütőporral, 1 teáskanál fahéjjal, egy csipet sóval, és végül az almát is beledolgozzuk.

A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a vajat és a tejet. Kanalanként a lisztes-almás keverékbe dolgozzuk úgy, hogy ne túl folyékony masszát kapjunk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A masszát a muffin formába szedjük, és a sütő középső rácsán kb. 30-35 percig sütjük. A maradék fahéjjal megszórva kínáljuk.


Fahéjas-almás muffin recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Fahéjas-almás muffin recepthez

thumb
Receptvarázs - 2011. április 13.
huu, de guszta muffin :)