Fahéjas-szegfűszeges brownie recept

Fahéjas-szegfűszeges brownie
3.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3595

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Süssünk valamit - illatos brownie!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg Rama + a formába
  • 12.5 dkg cukor
  • 12.5 dkg nádcukor
  • 3 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 10 dkg dió
  • 6 dkg liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 6 dkg kakaópor + a tetejére
  • 1 csipet só
  • 0.25 kiskanál őrölt fahéj + a tetejére
  • 0.25 kiskanál őrölt szegfűszeg

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az apró darabokra tört csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük.

A Ramát a kétféle cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az enyhén felvert tojásokat, a tojássárgáját és az apróra vágott diót, és alaposan összedolgozzuk.

Óvatosan összekeverjük az olvasztott csokoládéval, majd hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a sót, végül hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget, és óvatosan összedolgozzuk.

A tésztát egy Ramával vékonyan kikent és sütőpapírral kibélelt tortaformába kanalazzuk, elsimítjuk a tetejét, majd készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Amikor kissé kihűlt, megszórjuk egy kis kakaóval és fahéjjal, és kockákra vágva tálaljuk.


Fahéjas-szegfűszeges brownie recepthez kapcsolódó receptek

Fahéjas-szegfűszeges brownie

Fahéjas-szegfűszeges brownie

Süssünk valamit - illatos brownie!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés