Fahéjas-szőlős csigatorta recept

Fahéjas-szőlős csigatorta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

180 perc

Megnézték:
281

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kelt tészta fahéjas cukorral és szőlőszemekkel megszórva.

4 személyre

  • Tészta hozzávalói 26 cm-es tortaformához:
  • 30 dkg liszt
  • csipet só
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1.5 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg vaj + a lekenéshez

Töltelék:

  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál fahéj
  • reszelt citromhéj
  • 30 dkg othello szőlő

Citrommáz:

  • pár kanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • citromlé

Elkészítés

A tojást jól kikeverni a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverni az olvasztott vajat, és a tejet is. Ezután beleönteni a kenyérsütőgép üstjébe.

A lisztet összekeverni egy csipet sóval, majd szintén beleönteni az üstbe. Ezután rámorzsolni az élesztő, majd elindítani a dagasztó programot, és megdagasztani a tésztát. (természetesen kézzel is belehet dagasztani a tésztát!!!!)

A megdagasztott tésztát ezután áttenni egy liszttel megszórt kelesztőtálba, majd langyos helyen kb. egy óra alatt a duplájára keleszteni.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítani, majd kb. 40 x 30 cm-es téglalappá nyújtani. Ezután olvasztott vajjal lekenni.

A kristálycukrot keverjük össze a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal, és a reszelt citromhéjjal.

Ezután egyenletesen szórjuk rá az előzőleg vajjal lekent tésztára.

A szőlőt alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le, és szintén szórjuk rá a fahéjas-cukor tetejére. Ezután tekerjük fel, majd éles késsel, vágjuk fel 8 egyforma részre.

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd lapjával helyezzük bele a csigákat. Ezután egy konyharuhával takarjuk le, és szobahőmérsékleten kelesszük kb. 30 percig.

A sütőt melegítsük elő, majd helyezzük be a tortaformát, és közepes hőfokon süssük 30-35 perc alatt készre a csigákat.

A citrommázhoz a porcukrot keverjük össze a vaníliás cukorral, és annyi citromlével, hogy egy sűrűbb állagú masszát kapjunk.

A sütőből kivéve a formában hagyjuk egy kicsit hűlni a csigákat, majd csorgassuk rá a tetejére a citrommázat.

Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd a csigákat óvatosan szétválasztva kínáljuk.


Fahéjas-szőlős csigatorta recepthez kapcsolódó receptek

Fahéjas-szőlős csigatorta

Fahéjas-szőlős csigatorta

Kelt tészta fahéjas cukorral és szőlőszemekkel megszórva.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés