Fahéjas bundásalma recept

Fahéjas bundásalma
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
4198

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A könnyű tésztában kisütött ropogós almakarikák forrón kerülnek az asztalra. Finom illatuk az egész házat betölti.

2 személyre

  • 1 db tojás
  • 6 evőkanál szódavíz vagy szénsavas ásványvíz
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 db ropogós, édes alma
  • kukoricaolaj a kisütéshez

Elkészítés

Egy mély lábost vagy fritőzt félig megtöltünk olajjal, majd az olajat felforrósítjuk. A tojást egy tálba ütjük és egy csipet sóval habosra verjük. Előbb a szódavízzel, majd a liszttel tovább keverjük, míg a tészta sima nem lesz.

A fahéjat egy kistányéron összekeverjük a cukorral és félretesszük. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, és 5 mm vastag karikákra szeleteljük.

Pár csepp tésztát az olajba teszünk: ha az olaj elég forró, sisteregni kezd. Az almakarikákat villával a tésztába mártjuk, majd adagonként 1–2 perc alatt aranysárgára és hólyagosra sütjük őket. Félidőben szűrőkanállal megforgatjuk a karikákat.

Az almakarikákat papírtörlőn lecsepegtetjük, meghintjük fahéjas cukorral, és azonmód forrón tálaljuk.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 413 kcal/1735 kJ energia, 45 g szénhidrát,5 g fehérje, 25 g zsír (ebből 4 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok és E-vitamin.


Fahéjas bundásalma

Fahéjas bundásalma

A könnyű tésztában kisütött ropogós almakarikák forrón kerülnek az asztalra. Finom illatuk az egész házat betölti.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Fahéjas bundásalma recepthez

Csőke Judit - 2011. december 07.
Szilveszterre ez a bundázott alma bortésztában kisütve még finomabb!