Fahéjas fánk recept

Fahéjas fánk
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1508

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 20 dkg liszt
  • 4 dkg Graham-liszt
  • 3.5 kiskanál őrölt fahéj
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 0.5 kiskanál só
  • 2 evőkanál vaj
  • 30 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 0.6 dl cider üdítő
  • 0.6 dl író (vagy kefir)
  • bő olaj a sütéshez

Elkészítés

A kétféle lisztet elkeverjük 2 kiskanál fahéjjal, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval.

A vajat 10 dkg cukorral keverőgép segítségével habosra keverjük, hozzávegyítjük a tojássárgáját, a vaníliát, a cidert és az írót, majd a lisztes keverékkel is összedolgozzuk.

A tésztából kisebb adagokban korongokat formázunk, majd a közepüket ujjal átlyukasztjuk, és bő forró olajban aranybarnára sütjük.

A maradék cukrot és fahéjat összekeverjük, és beleforgatjuk a már kihűlt fánkokat.


Fahéjas fánk recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés