Fahéjas fánk

Fahéjas fánk
4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 20 dkg liszt
  • 4 dkg Graham-liszt
  • 3.5 kiskanál őrölt fahéj
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 0.5 kiskanál só
  • 2 evőkanál vaj
  • 30 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 0.6 dl cider üdítő
  • 0.6 dl író (vagy kefir)
  • bő olaj a sütéshez
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A kétféle lisztet elkeverjük 2 kiskanál fahéjjal, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval.

A vajat 10 dkg cukorral keverőgép segítségével habosra keverjük, hozzávegyítjük a tojássárgáját, a vaníliát, a cidert és az írót, majd a lisztes keverékkel is összedolgozzuk.

A tésztából kisebb adagokban korongokat formázunk, majd a közepüket ujjal átlyukasztjuk, és bő forró olajban aranybarnára sütjük.

A maradék cukrot és fahéjat összekeverjük, és beleforgatjuk a már kihűlt fánkokat.