Fahéjas mézes szelet

Fahéjas mézes szelet

Tökéletesen puha, csodásan szeletelhető és nagyon finom sütemény, amiben kellemesen érezhető a fahéj és a méz.

10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 20 dkg porcukor
  • 1.5 evőkanál őrölt fahéj
  • 4 dkg margarin
  • 4 evőkanál méz
  • 2 db közepes tojás

Töltelékhez:

  • 4 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tésztához a lisztet egy tálba mérjük és elkeverjük a sóval, szódabikarbónával, porcukorral és a fahéjjal. Beleütjük a tojásokat és belecsorgatjuk a megolvasztott, de nem forró margarint és mézet.

Összedolgozzuk. A tészta lágy, de nem kell megijedni.

Három egyenlő részre osztjuk.

Erősen lisztezett felületen téglalap alakúra, kb. 30*20cm nagyságúra elnyújtjuk. Így kb. 3 mm vastag tésztát kapunk.

A sodrófa segítségével sütőpapírra fektetjük.

A másik két tésztával is ugyanígy járunk el.

Egy tepsi hátlapjára rakjuk sütőpapírostól és előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 8 perc alatt megsütjük.

Majd a forró tepsiről a sütőpapír segítségével lehúzzuk és hagyjuk teljesen kihűlni.

Addig a krémet is elkészítjük. A lisztet csomómentesre keverjük a tejjel és mérsékelt lángon sűrűre főzzük.

Amíg kihűl, a margarint habosra keverjük a porcukorral.

Majd a két részt összekeverjük.

Egy lapot lefektetünk, rákenjük a krém felét, befedjük a második lappal, aminek a tetejére simítjuk a maradék krémet. Végül a sort a harmadik lappal zárjuk.

Legalább egy éjszakára hideg helyre tesszük (nekem nem volt hely a hűtőben, de hideg helyen így is tökéletesen megpuhult reggelre).

Porcukorral meghintjük és egy éles késsel szépen szeletelve kínáljuk.