Fahéjas sült alma kekszmorzsával és vanília fagylalttal recept

Fahéjas sült alma kekszmorzsával és vanília fagylalttal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
317

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az almás desszertek egyik legfinomabb módja, ha egyszerűen csak fahéjas cukorral megszórva megsütjük az almát.

3 személyre

  • 3 db édes alma
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 5 dkg vaj
  • 0.5 dl édes fehérbor (v. almalé, víz..)
  • 0.5 db citrom leve

Tálaláshoz:

  • 6 gombóc vanília fagylalt
  • 12 db ropogós keksz

Elkészítés

Az almákat hámozzuk meg, vágjuk félbe, és távolítsuk el a magházat, majd csepegtessük meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg. Ezután vagdossuk be a tetejét, de vigyázzunk nehogy teljesen átvágjuk az alma húsát.

A sütőformát vékonyan kenjük ki vajjal, majd helyezzük bele a félbevágott almákat, és öntsük alá a bort. (v. ízlés szerint almalevet, vizet...)

A maradék vajat olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a barna cukrot, a vaníliás cukrot, és az őrölt fahajat. Ezután keverjük alaposan össze, majd egy ecsettel kenjük le a félbevágott almákat.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre. Egy fogpiszkálót beleszúrva ellenőrizhetjük, hogy átsültek-e az almák. (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem)

A sütőből vegyük ki a készre sült almákat, majd óvatosan emeljük át egy tányérra. Ezután szórjuk meg az összemorzsolt, ropogós kekszmorzsával, majd helyezzünk rá egy-két gombóc vanília fagylaltot és úgy kínáljuk.


Fahéjas sült alma kekszmorzsával és vanília fagylalttal recepthez kapcsolódó receptek

Fahéjas sült alma kekszmorzsával és vanília fagylalttal

Fahéjas sült alma kekszmorzsával és vanília fagylalttal

Az almás desszertek egyik legfinomabb módja, ha egyszerűen csak fahéjas cukorral megszórva megsütjük az almát.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés