Fahéjas szilvadzsem recept

Fahéjas szilvadzsem
4 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bankiani

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
4326

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Süteményekbe, palacsintába, fagylaltokhoz, desszertekhez öntetként szeretem használni, és nagyon hamar kész van, bármikor megfőzhető ilyen kevés mennyiség.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1.5 kg szilva
  • késhegynyi fahéj
  • 0.5 kg cukor
  • dzemfix 2:1-ben
  • 1 dl mandulalikőr

Elkészítés

A kimagozott, megtisztított szilvát, apró darabokra vágjuk és feltesszük főzni a lekvárzselésítővel, a cukorral. Állandóan kevergetve kell főzni, mikor már kész kb. 40 perc múlva, hozzáadjuk a likőrt és még egy kicsit főzzük. Üvegekbe rakjuk és a tetejével fejtetőre állítjuk pár percig, majd vissza és már rakhatjuk a polcra a többiek mellé.


Fahéjas szilvadzsem recepthez kapcsolódó receptek

Fahéjas szilvadzsem

Fahéjas szilvadzsem

Süteményekbe, palacsintába, fagylaltokhoz, desszertekhez öntetként szeretem használni, és nagyon hamar kész van, bármikor megfőzhető ilyen kevés mennyiség.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Fahéjas szilvadzsem recepthez

cicamama - 2011. augusztus 08.
Ani ! Ez tényleg fantasztikusan néz ki, ennek az íze is csak fantasztikus lehet, sok sikert !