Fahéjas szilvadzsem recept
Beküldő: bankiani Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Süteményekbe, palacsintába, fagylaltokhoz, desszertekhez öntetként szeretem használni, és nagyon hamar kész van, bármikor megfőzhető ilyen kevés mennyiség.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 1.5 kg szilva
- késhegynyi fahéj
- 0.5 kg cukor
- dzemfix 2:1-ben
- 1 dl mandulalikőr
Elkészítés
A kimagozott, megtisztított szilvát, apró darabokra vágjuk és feltesszük főzni a lekvárzselésítővel, a cukorral. Állandóan kevergetve kell főzni, mikor már kész kb. 40 perc múlva, hozzáadjuk a likőrt és még egy kicsit főzzük. Üvegekbe rakjuk és a tetejével fejtetőre állítjuk pár percig, majd vissza és már rakhatjuk a polcra a többiek mellé.
Fahéjas szilvadzsem recepthez kapcsolódó receptek
Fahéjas szilvadzsem
Süteményekbe, palacsintába, fagylaltokhoz, desszertekhez öntetként szeretem használni, és nagyon hamar kész van, bármikor megfőzhető ilyen kevés mennyiség.
Hozzászólások a(z) Fahéjas szilvadzsem recepthez
cicamama - 2011. augusztus 08.