Fánk sütőben sütve recept

Fánk sütőben sütve
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
3480

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ha nem olajban sütjük, akkor egészségesebbek lesznek a fánkok, és bármilyen lekvárral tölthetjük őket.

7 személyre

  • 3 dkg élesztő (friss)
  • 1 dl tej (2,8%-os)
  • 2 evőkanál Aranybarna Cukor
  • 3 evőkanál víz
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 5 dkg porcukor
  • 35 dkg búzaliszt (BL55)
  • áfonya lekvár

Elkészítés

Az élesztőt a tejjel és a vízzel összekeverjük, és felfuttatjuk, kb. 15 perc alatt.

A megolvasztott vajat, tojást, a lisztet, a porcukrot az élesztős tejjel tésztává gyúrjuk, és dagasztjuk kb. 45 perc alatt készre kelesztjük.

Amikor már megkelt tésztánk, akkor korongokat formázunk belőle és rárakjuk a lekvárt.

Ezután összegömbölyítjük és máris tehetjük a tepsibe.

Amikor a fánk elkészítésével már készen vagyunk, akkor az egész tepsiben lévő fánkokat előre melegített sütőbe rakjuk. 180 C fokon, kb. 30 perc alatt készre sütjük.


Fánk sütőben sütve recepthez kapcsolódó receptek

Fánk sütőben sütve

Fánk sütőben sütve

Ha nem olajban sütjük, akkor egészségesebbek lesznek a fánkok, és bármilyen lekvárral tölthetjük őket.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés