Fánkgolyócskák recept

Fánkgolyócskák
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
4851

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Állunkon csorog a málna!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg liszt + a dagasztáshoz
  • csipet só
  • 5 dkg hideg Rama
  • 1 csomag porélesztő
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 db tojás
  • 1 dl kézmeleg tej
  • étolaj
  • 4 evőkanál málnalekvár
  • porcukor

Elkészítés

A lisztet a sóval egy edénybe szitáljuk, elmorzsoljuk a Ramával, majd hozzákeverjük az élesztőt és a cukrot.

A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az enyhén felvert tojást és a tejet, majd gyorsan összekeverjük, és lágy tésztává gyúrjuk.

A tésztát belisztezett felületen kb. 8 percig dagasztjuk, majd egy edénybe tesszük, letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Amikor megkelt, a tésztát 12 egyenlő részre osztjuk, és belisztezett felületen kis golyókat formálunk belőle.

A golyók tetejét becsippentjük, az aljukat gömbölyűre formáljuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket, és meleg helyen ismét a duplájára kelesztjük.

Egy mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a fánkokat aranybarnára sütjük benne.

A fánkok oldalán még melegen kis vágást ejtünk, a lekvárt habzsákból a fánkokba töltjük, majd a fánkgolyókat egy kevés cukorban megforgatva tálaljuk.


Fánkgolyócskák recepthez kapcsolódó receptek

Fánkgolyócskák

Fánkgolyócskák

Állunkon csorog a málna!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Fánkgolyócskák recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2015. január 31.
Nagyon guszták,én is készítek ilyet.