Fánkgolyócskák recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Állunkon csorog a málna!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 20 dkg liszt + a dagasztáshoz
- csipet só
- 5 dkg hideg Rama
- 1 csomag porélesztő
- 4 evőkanál cukor
- 1 db tojás
- 1 dl kézmeleg tej
- étolaj
- 4 evőkanál málnalekvár
- porcukor
Elkészítés
A lisztet a sóval egy edénybe szitáljuk, elmorzsoljuk a Ramával, majd hozzákeverjük az élesztőt és a cukrot.
A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az enyhén felvert tojást és a tejet, majd gyorsan összekeverjük, és lágy tésztává gyúrjuk.
A tésztát belisztezett felületen kb. 8 percig dagasztjuk, majd egy edénybe tesszük, letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt, a tésztát 12 egyenlő részre osztjuk, és belisztezett felületen kis golyókat formálunk belőle.
A golyók tetejét becsippentjük, az aljukat gömbölyűre formáljuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket, és meleg helyen ismét a duplájára kelesztjük.
Egy mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a fánkokat aranybarnára sütjük benne.
A fánkok oldalán még melegen kis vágást ejtünk, a lekvárt habzsákból a fánkokba töltjük, majd a fánkgolyókat egy kevés cukorban megforgatva tálaljuk.