Annyira cukik ezek a fánkocskák, már régóta szemezgettem velük. Valahol láttam őket, és nagyon megtetszettek. Most végre kedvet kaptam hozzá, hogy elkészítsem.
A tészta összetevőit egy háztartási robotgép táljába öntjük, és jól kidagasztjuk. Akkor jó, ha nem túl lágy a tészta. Letakarva 1 órát kelesztjük. Ezután átgyúrjuk, és 18 gombócotó gömbölyítünk 5 ujjunk között a tésztából. Olajos táblára helyezzük, és duplájára kelesztjük letakarva.
Egy edénybe öntjük az olajat, és felforrósítjuk. Szép pirosra sütjük a fánkokat, de már közepes hőmérsékleten, nehogy megégjen hirtelen. Egyenletesen forgassuk a golyókat. Szűrőlapáttal kiszedjük, majd itatós papírra szedjük. Lekvárral töltjük meg a fánkok közepét. Akár dresszingzsákból vagy csőrös flakon segítségével. Fahéjas cukorral szórjuk meg és azonnal tálaljuk.