Fánkocskák citromsziruppal recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
Fánkfalatok - ki ne ugrana rá?
A recept hozzávalói ( személyre)
- 5 dkg vaj
- 2.5 dl víz
- 15 dkg liszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 5 dkg cukor
- 4 db tojás
- 1 kiskanál reszelt citromhéj
- olaj a sütéshez
A sziruphoz:
- 1.2 dl citromlé
- 1.2 dl víz
- 20 dkg cukor
- 2 db narancs héja (vékony csíkokra vágva)
- 4 db citrom héja (vékony csíkokra vágva)
Elkészítés
A szirup hozzávalóit nagy lángon 6-7 perc alatt összeforraljuk, majd félretesszük hűlni.
A fánkhoz a vajat és a vizet összeforraljuk, majd hozzáadjuk
a sütőporral elkevert lisztet és a cukrot, és fakanállal összedolgozzuk. Lassú tűzön addig forraljuk, míg a massza el nem válik az edény falától.
Ekkor a tésztát átöntjük egy keverőedénybe, folyamatos keverés közben egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a citromhéjat, és alaposan felverjük.
Egy mélyebb serpenyőben olajat hevítünk. A masszából kiskanálnyi gombócokat formázunk, és forró olajban 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük. Leitatjuk róluk az olajat, és tálalás előtt meglocsoljuk a sziruppal.