Fánkocskák citromsziruppal

Fánkocskák citromsziruppal

Fánkfalatok - ki ne ugrana rá?

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 5 dkg vaj
  • 2.5 dl víz
  • 15 dkg liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 5 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1 kiskanál reszelt citromhéj
  • olaj a sütéshez

A sziruphoz:

  • 1.2 dl citromlé
  • 1.2 dl víz
  • 20 dkg cukor
  • 2 db narancs héja (vékony csíkokra vágva)
  • 4 db citrom héja (vékony csíkokra vágva)
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A szirup hozzávalóit nagy lángon 6-7 perc alatt összeforraljuk, majd félretesszük hűlni.

A fánkhoz a vajat és a vizet összeforraljuk, majd hozzáadjuk

a sütőporral elkevert lisztet és a cukrot, és fakanállal összedolgozzuk. Lassú tűzön addig forraljuk, míg a massza el nem válik az edény falától.

Ekkor a tésztát átöntjük egy keverőedénybe, folyamatos keverés közben egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a citromhéjat, és alaposan felverjük.

Egy mélyebb serpenyőben olajat hevítünk. A masszából kiskanálnyi gombócokat formázunk, és forró olajban 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük. Leitatjuk róluk az olajat, és tálalás előtt meglocsoljuk a sziruppal.